Végre jön a nyári időjárás!

2014-ben még nem sok részünk volt igazi nyárias időjárásban, de a héten végre beköszönthet az igazi nyár, közel 30 C fokkal.

Az idei tavasz nem kényeztette el a nyár szerelmeseit, de úgy tűnik, a június meghozza a nyarat, a hét eleje még borongós lesz, de a hét közepétől már közel 30 C fokokat is mérhetünk.

Hétfőn a keleti és közéső megyékben még több lehet a felhő, és itt kisebb zápor zivatar is előfordulhat, de kedden már csak ÉK-en várható tartósabb felhőzet. A délutáni órákban a megnövekvő felhőzetből előfordulhatnak még futó záporok zivatarok, de kedden már a napsütés lesz a meghatározó.20-25 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Szerdán aztán már túlnyomórészt derült időnk lesz, 24-28 C fok körül csúcsértékekkel és kevés felhővel.

Csütörtökön és pénteken ismét kicsit több lesz felettünk a felhő, főként nyugaton és ismét előfordulhatnak záporok és zivatarok, de a hőmérséklet tovább emelkedik 25-30 C fokig is emelkedhet délután a hőmérséklet.

A hétvégén aztán ismét a napsütés lesz a döntő, bár helyi zápor-zivatar délután előfordulhat, de a napsütés lesz a meghatározó. 28-31 C fokra is számíthatunk már a vasárnapi napon.

Várhatóan a későbbiekben is marad a nyárias időjárás, de növekedhet a helyi záporok-zivatarok kialakulásának esélye. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.