Végre beköszönt a nyár

Az elmúlt hetek esős, borús és hűvös időjárása után nehéz elhinni, de úgy tűnik a hét második felében beköszönt az igazi nyári időjárás.

Szerdán még több lesz felettünk a felhő, és záporokra, keleten zivatarokra is lehet készülni, de lassan elkezdődik a hőmérséklet emelkedése és a nap is több órára kisüt.
A hét második felében aztán napról-napra melegebb lesz az időjárás, és egyre kevesebb a felhő. Pénteken már 24-29 C fok körül alakulnak, majd a hőmérsékletek, és sok lesz a napsütés. Szombatra virradóra ugyan egy gyenge hidegfront érint minket, de kiadós csapadék nem várható, és a hétvégén tovább folytatódik a felmelegedés. Olyannyira, hogy a jövő héten már kánikulai időjárásra lehet számítani. A csúcshőmérsékletek meghaladják majd a 30 C fokot is, helyenként még ennél is melegebb lesz.
A nyári időjárás beköszönte szinte biztosra vehető, azt mindegyik modell nap valószínűséggel jelzi előre. A jövő hét második felében körvonalazódik csak változás az időjárásban még jelentős bizonytalanságok mellett. Addig azonban a nyáré lesz a főszerep.

Érdemes odafigyelni, hogy a fokozódó meleg megterhelheti szervezetünket, amelynek ezidáig nem volt lehetősége felkészülni a nyárias melegre. Legyünk óvatosak, és figyeljünk a leégés veszélyeire is.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.