Vasárnaptól hidegcsepp, zivatarokkal!

Zivatarok várhatóak

Szombatig marad a zömében napos időjárás elszórt zivatarokkal, vasárnap egy hidegcsepp érkezik, ismét egyre többfelé kell zivatarokra, és jelentős csapadékra számítani a jövő héten.

Már Izland felett van az a hidegcsepp, amely vasárnaptól megváltoztatja időjárásunk jellegét. Szombaton még marad a zömében napos időjárás, délután több gomolyfelhővel és elszórtan, főként északkeleten és délnyugaton zivatarokkal. Szombaton kora délután 28-32 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Vasárnap aztán eleinte napsütéssel indul a nap, majd délnyugat felől egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, és záporok-zivatarok alakulnak majd ki. A zivatarokat helyenként felhőszakadás is kísérheti. A levegő nem hűl le 27-32 C fok körül alakulnak majd a nappali csúcsértékek.

Hétfőn aztán tovább folytatódik a változékony időjárás, rövid napsütéses időszakok mellett a felhőké lesz a főszerep és sokfelé kell, akár ismétlődő jelleggel záporokra-zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás is kísérhet. Némileg visszaesik majd a hőmérséklet is, de nem jelentősen 25-29 C fok körül alakulnak majd a csúcsértékek.

Ez a változékony időjárás egészen a hét közepéig kitarthat majd, kedden és szerdán a naposabb délelőttöt követően ismét többfelé kell záporokra-zivatarokra számítani, akár ismétlődő jelleggel is. A jelenlegi számítások szerint a szerda ígérkezik csapadékosabbnak.
Ezt a változékony időjárást egy magassági hidegcsepp okozza majd, aminek köszönhetően igen labilis lesz a légkör felettünk, ami kedvez a zivatarok kialakulásának. Országos átlagban ismét jelentős csapadékkal számolhatunk, lokálisan pedig akár kiugró csapadékok is előfordulhatnak majd.

Bár a csapadékos időjárás nem kedvez a nyaralóknak, hideg nem lesz, 25-30 C fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk a jövő héten is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.