Vasárnap estétől ismét esni fog, a nyugati megyékben jelentős csapadék!

A nyugati határszélen akár 20 mm-nyi csapadék is hullhat, az ország többi részén kevesebb csapadék várható. A hét első napja borongós-esős lesz.

Nem tesz jót, az újabb csapadék a nyugati határszélen, ahol a napokban tetőzött a Rába. Az előrejelzések szerint ismét a nyugati határszélen várható a legtöbb csapadék, itt akár 20 mm meghaladó eső is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztető előrejelzés adott ki a várható esők miatt.

Vasárnap délután nyugat felől lassan elkezd beborulni az és, eleinte fátyolfelhők, majd vastagabb felhők érkeznek és az esti óráktól eleredhet az eső is. A csapadéktömb fokozatosan halad kelet felé, legtöbb eső nyugaton, legkevesebb délkeleten várható. Jelentős mennyiség inkább csak nyugaton lesz.

A vasárnapi kellemes idő után hétfőn borús, többfelé esős napra ébredhetünk majd. Reggel +1 +6 C fok várható, napközben +5 +10 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet. A délutáni órákban megkezdődhet majd a felhőzet elvékonyodása.

Kedden már számottevő csapadék nem várható, kisebb szitálás fordulat csak elő. Jórészt borult időnk lesz, csak északkeleten és délen bukkanhat elő tartósabban a nap. Továbbra is marad az átlagosnál enyhébb időjárás +6 +1 C fok várható a keddi napon.

A hét további részén, marad az enyhe, de változékony időjárás.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.