Változékonyabb napok jönnek, holnap eső is lesz

Ma még keleten tartósabban kisüt a nap, de holnap többfelé kell esőre, helyenként ónosesőre számítani.

Nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és gyenge ónoseső már előfordulhat, de szerdán még nem kell számítani jelentős csapadékra. A délutáni órákban a keleti megyékben is lassan beborul az ég, de csapadékra itt még nem kell számítani. Napközben itt még sok napsütésre, helyenként zuzmarás ködfoltokra kell számítani.

Szerda estétől aztán egyre inkább megvastagszik a felhőzet és éjszaka elered az eső, ónoseső. A csapadék halmazállapota vegyes lesz, de inkább eső várható, csak kis mennyiségű ónosesőre van kilátás helyenként, az is nagyobb eséllyel a középső, és keleti országrészben, de nem kizárt máshol sem.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra a nyugati és középső országrészre adott ki citromsárga figyelmeztetést, míg a holnapi napra a középső és keleti megyékre van kiadva figyelmeztető előrejelzés a várható kis mennyiségű ónos eső miatt.

A csütörtök délelőtt is még esős lesz, majd délutántól kezd el csökkeni a felhőzet és megszűnik majd a csapadék. Az eső ellenér nem lesz hideg az idő +1 +6 C fok körül alakul,majd a hőmérséklet.

Pénteken aztán bár ok felhő lesz felettünk, számottevő csapadékra nem kell számítani, de erős. helyenként viharos lesz a déli szél. Napközben +5 +11, hajnalban -3 +2 C fok várható.

A hétvégén aztán ismét sok felhőre és kiadós esőre van kilátás, de az idő enyhe lesz +5 +11 C fokra számíthatunk, és szinte mindenütt megszűnnek a hajnali fagyok is.

Az északi és keleti országrészben lakóknak érdemes odafigyelni rá, hogy nagyon magas a levegő szálló por koncentrációja! [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.