Változékony időjárást hoz a jövő hét

Az elmúlt napok csendes, napos időjárása már nem tart sokáig. Vasárnap este felhők érkeznek, a jövő héten változékony csapadékos időnk lesz.

Vasárnap még sok lesz a napsütés, de estétől a nyugati határszélen már megjelennek a felhők. Éjszaka egyre nagyobb területe borít be a felhőtakaró. Reggel nyugaton már eső is lehet, a középső és keleti országrészben még napsütésre ébredhetünk. Itt hűvös lesz a hajnal 4-8 C fok körüli hőmérséklet várható, míg a felhővel fedett tájakon 10 C fok felett lesz a hajnali hőmérséklet.
Hétfőn egyre jobban beborul és többfelé várható eső, zápor 18-27 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek. Délután a nyugati megyékben már elkezdődik a felhőzet felszakadozása, és megszűnik a csapadék.
Kedden változóan felhős lesz felettünk az ég, főként keleten, a Tiszántúlon lesznek tartósabban felhős időszakok, és itt eső is hullhat még. 20-26 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. A reggelek már kevésbé lesznek hidegek 10 C fok felett alakulnak a hajnali hőmérsékletek.
Szerdán aztán újra megvastagszik a felhőzet és újabb esők, záporesők várhatóak. 18-24 C fok körülalakulnak a hőmérsékletek.
Csütörtökön ismét kevésbé felhős és szárazabb időjárás ígérkezik, a mostani előrejelzések szerint pénteken ismét növekedhet a csapadékhajlam.
Mozgalmas hét előtt állunk tehát. Bár kifejezetten hideg nem lesz, a sok felhő és csapadék miatt komorabbra fordul az időjárás képe. Használjuk még ki a vasárnapot, töltsünk minél több időt a szabadban![google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.