Újabb zivatarok

Szerdán újabb zivatarok alakultak ki a déli óráktól az igen labilis levegőnek köszönhetően. Az országban bárhol kialakulhatnak záporok és zivatarok.

Ahogy előrejelzésünkben is írtuk újabb zivataros nap vár ránk. Most az északkeleti országrészbn is lehet csapadék, amely tegnap szinte teljes egészében csapadék nélkül maradt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egészére citromsárga riasztást adott ki felhőszakadásra hves zivatarokra figyelmeztetve.

16:05 (szerda) Vonalban vonulnak a zivatarok

Egy-egy un. konvergencia vonal mentén vonulnak a zivatarok ÉK felől DNY-i irányban. Jellemző, hogy míg észlelőink Szajolból felhőszakadást jeleztek, addig az alig néhány km-re délre fekvő Törökszentmiklós eddig egy csepp esőt sem kapott. Hasonló a helyzet Fehérvár esetében is, ahol a zivatarok a várostól délre vonulnak el.

 

14:50 (szerda) Jég a Kiskunságban

A Hortobágy után a Kiskunságból is jeget jelentettek. A jég mérete megközelített a diónyi nagyságot. Ma még máshol is előfordulhat jégeső. 

 

 

14:02 (szerda) Felhők és csapadék

 

13:52 (szerda) Zivatarok országszerte


 A főváros, Miskolc, a Közép-Tisza, Baja környékén és az országban sok más helyen is zivatarok jöttek létre, néhol felhőszakadást,  jégesőt okozva. 

13:49 (szerda) Jégeső Nagyiván mellett 

Észllők Nagyiván (Szolnok megye) környékéről jégesőt jelentettek. Az ország több pontján inkább az intenzív villámlás és felhőszakadás a jellemző.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.