Újabb jelentős eső!

komoly esőzések országszerte

Pénteken délnyugat felől újabb csapadéktömbök érkeznek, hétvégén más jobb idő lesz, jövő héten ízelítőt kapunk a nyárból.

Pénteken délnyugat felől egy markáns csapadéktömb éri el az országot. ÉK-en eleinte még lehet napsütés, majd itt is beborul az ég. A csapadék ÉK felé halad majd, de fokozatosan gyengül. Legtöbb eső délnyugaton várható, itt akár 20 mm meghaladó csapadék is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy, Baranya és Zala megyékre citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható jelentős csapadék miatt.

A csapadék intenzív esők, záporok formájában hull majd, zivatar inkább csak délen fordulhat elő. Heves zivatar nem várható. A csúcshőmérséklet 15-22 C fok körül alakul majd.

Szombaton délen kell még csapadékra számítanunk, eső, zápor várható, majd észak felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, 21-24 C várható napközben.

Vasárnap változóan néhol erősen felhős időnk lesz, jelentős csapadék már nem várható, de az északi és nyugati megyékben egy-egy zápor-zivatar még kialakulhat. A hőmérséklet csúcsértéke 20-25 C fok körül alakul majd.

A jövő héten túlnyomórészt napos időjárásban lesz részünk a hét közepéig és intenzív felmelegedés kezdődik. Szerdán már megközelítjük a 30 C fokot is. Utána még jelentős bizonytalanság mellett lehűlés érkezhet.

Ma erős melegfronti hatással kell számolnunk, migrénes fájdalom, ingerlékenység jelentkezhet a frontra érzékenyek körében.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.