Újabb hidegfront éjszaka

Szupercellás zivatar

Napközben igazi nyári napban lesz részünk, de estétől újabb hidegfront érkezik, ami éjszaka át is robog az országon. Újra zivatarokra számíthatunk.

Napközben szinte zavartalan lesz a napsütés, délután a csúcshőmérséklet 26-30 C fok körül alakul majd. Mindeközben azonban egy hidegfront közelít meg minket, és késő délután a nyugati megyékben már erőteljes gomolyfelhő képződés indul meg és az esti óráktól a nyugati megyékben egyre többfelé alakul majd ki zápor-zivatar.

A hidegfront éjszaka gyorsan halad kelet felé, és útját zivatarok kísérik. Heves zivatarok is kialakulhatnak, nagyobb eséllyel a nyugati országrészben. A heves zivatarokat jégeső, felhőszakadás, és heves kifutószelek kísérhetik.

zivatar

A mostani számítások szerint van esély egy zivatarlánc kialakulására is kis eséllyel, amely az ÉNY-i országrészt érintheti.

A csapadék a reggeli órákra szinte már el is hagyja az országot. A délelőtti órákban a keleti megyékben is felszakadozik a hőmérséklet és mindenütt kisüt majd a nap. A front után sem lesz hideg az idő 25-30 C fok körül alakul majd a hőmérséklet, a hétvégén pedig igazi kánikula várható 30 C fok feletti hőmérsékletekkel.

A jövő hét közepéig marad a száraz, meleg időjárás, majd utána növekszik a csapadék esélye.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.