Újabb esők jönnek, és kemény lehűlés – hidegfront érkezik!

erős szel

Újabb esőkre, zivatarokra számíthatunk, vasárnap pedig megérkezik a lehűlést hozó hidegfront is.

Nem nyugszik az időjárásunk. A tegnapi napon országszerte 10-30 mm csapadék esett, de néhol lokálisan ennél is több esőben volt része a földnek. Sok helyen jól jött a csapadék, mert az ország keleti felében az elmúlt hetekben kevés volt az eső.

Most azonban további csapadékra kell számítani. Pénteken délután ismét többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Ahol kiderült az ég ott magasra nőhetnek a gomolyfelhők és ebből felhőszakadás és akár jégeső is lehet.

Szombaton aztán tartósan borult, felhős időnk lesz és többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Több csapadék a Dunántúlon lesz, de néhol – rövid időre – a nap is előbukkanhat. A nappali csúcshőmérséklet 15-21 C fok körül alakul.

Vasárnap aztán megérkezik a már említett hidegfront. A kora hajnali órákban éri el az ország területét a front. A hidegfront nyomár először feltámad, majd megerősödik az északnyugati szél. Néhol viharos lökések is lehetnek.

A front csapadéktömbje gyorsan áthalad az országon, délelőtt még többfelé, majd délután már csak a keleti országrészben lehet csapadék.

A hőmérséklet erősen visszaesik, lesznek területek, ahol a csúcshőmérséklet alig éri el a 12-13 C fokot, amit az erős szél miatt még hűvösebbnek érzünk majd. Keleten lesz enyhébb az időjárás, itt 15-17 C fokra számíthatunk.

A jövő héten már csökken a csapadékhajlam, és csak a délutáni órákban lehet egy-egy zápor elszórtan és a nap is több órára kisüt. a hőmérséklet viszont alacsony lesz, 13-18 C fokos csúcsértékeket várhatunk és csak lassan, napról-napra emelkedik kis mértékben a levegő hőmérséklete. Az időjárás inkább a kora áprilist, sem mint a május közepét idézi majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.