Újabb esők jönnek

Tavaly még az aszály volt a probléma, de az idei tavasz nagy csapadékos idáig. Ma és holnap újabb jelentős csapadékot kapunk.

Délnyugat felől ismét egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, újabb kiadós csapadékot hozva. A Dunántúlon eső helyett havaseső, a nyugati határszélen és a magasabban fekvő helyeken havazás is várható. A mai napon a Dunántúlon és különösen a délnyugati megyékben várható sok csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citrom riasztást adott ki ezekre a megyékre, mert 20 millimétert meghaladó csapadék várható.

Nyugaton hideg lesz csak néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, míg keleten 10 C fok körüli csúcshőmérsékletek is várhatóak.
Holnap tovább folytatódik a csapadékos időjárás és ismét 10-20 mm-nyi esőre van kilátás, de a nyugati határszélen akár 5-10 cm friss hóréteg is kialakulhat!
A csapadék a csütörtöki napon szűnik meg, legfeljebb keleten lehet még kevés eső, havaseső. Egy napos szünet után pénteken aztán újabb esők érkeznek, de a jelenlegi modellszámítások szerint már kevesebb lehet a csapadék, és elsősorban a déli megyéket érinti majd.

Az elkövetkező napokban tehát tovább romolhat az ár- és belvízhelyzet.

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.