Újabb esők, havaseső, havazás?

első havazás

Csütörtökön újabb kiadós csapadék vár ránk, nyugaton síkvidéken havazás is lehet. Megmaradó hó nem várható.

Holnap egy újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, és dél felől egyre többfelé ered majd el az eső. Már reggel erősen felhős lesz az ég csak északkeleten bukkanhat még elő a nap rövid időre.

Majd délnyugat felől esőzés kezdődik, és a csapadék folyamatosan halad majd északi és keleti irányba. A késő délutáni órákban már sokfelé számíthatunk majd csapadékra.

Az esőzés a nyugati országrészben havaseső, havazásba is átválthat majd, ahogy a ciklon hátoldalán megérkezik a hideg levegő. A hegyekben havaseső, havazás várható.

Az ország nyugati felében csak 4-8 C fok valószínű, míg keleten néhol akár 15C fokig is emelkedhet majd a hőmérő higanyszála.
Ismét jelentős csapadékra számíthatunk, a délnyugati megyékben ismét 20 mm meghaladó csapadék hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható esők miatt.

Pénteken eleinte tovább folytatódik a csapadékos időjárás, nyugaton az eső mellett síkvidéken is lehet havaseső, akár havazás is, de megmaradó hóra nem kell számítanunk. Tegnap így havazott Dobogókőn csütörtök-pénteken hasonlóra számíthatunk.


Nyugaton a szél erős, olykor viharos lesz, és 3-6 C fok körül alakul csak a hőmérséklet. Igen hideg idő lesz. Keleten még 10 C fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton átmeneti csapadékszünet ígérkezik, majd vasárnap ismét többfelé eshet az eső.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.