Továbbra is zivatarok, felhőszakadással

Zivataros időjárás várható

Napokig ismét a zivatarok határozzák meg időjárásunkat. Többfelé lehet felhőszakadás, néhol akár jégeső is. Ismét jelentős csapadék hullhat.

Bárikus mocsárhelyzetnek nevezi a meteorológia azt az időjárási helyzetet, ami az elkövetkező napokban meghatározza időjárásunkat, és az elnevezés igencsak találó, ugyanis ismét jelentős csapadékra van kilátás.

A labilis, nagy nedvességtartalmú légtömeg ugyanis ideális helyzetet teremtenek a záporok és zivatarok kialakulására, különösen a délutáni órákban. Éppen ezért egészen csütörtökig gyakran számíthatunk zivatarok kialakulására.

Hétfőn kiemelten a középső országrészben számíthatunk zivatarok kialakulására, de másutt is ha kisebb eséllyel is de lehet zápor-zivatar. A lassú mozgású zivatarcellák miatt lokálisan igen jelentős csapadék is lehullhat, ezért a fő kockázati tényező a felhőszakadás. 26-33 C fok körül alakul napközben a hőmérséklet.

Kedden keleten lesz több a felhő, és főként itt kell esőre, záporra, zivatarra számítani, de másutt is előfordulhat. Ismét számítatni kell felhőszakadásra is. Nyugaton több órára kisüthet a nap is. 25-31 C fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán is sokfelé várható eső-zápor-zivatar, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Nyugaton több lesz a napsütés. Már keleten is csökken a hőmérséklet 23-28 C fok várható.

Csütörtöktől már csökken a csapadékhajlam, egyre hosszabb időre süt ki a nap, és kellemes 26-31 C fok körüli hőmérsékletre számíthatunk a hétvégén.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.