Tökéletes nyári időjárás vár ránk!

nyári időjárás

Sok napsütés, kellemes meleg, hőség nélkül. Ez vár ránk a a héten, szinte tökéletes nyári időnk lesz.

Az elkövetkező napok időjárását egy anticiklon határozza meg térségünkben, ennek köszönhetően sok lesz felettünk a napsütés, és ez biztosítja a kellemes nyárias időjárást. E mellett azonban északias lesz az áramlás iránya, ennek köszönhetően nem lesz hőség és kánikula, a hőmérséklet még a kellemes tartományon belül marad és éjszakánként 15-20 C fokig hűl majd a levegő, ez pedig biztosítja, hogy a lakások sem melegednek túl.

Kedden és szerdán 26-31 C fok körül alakulnak a hőmérsékletek napközben. Napról-napra emelkedik majd a hőmérséklet egy-egy C fokot. Alapvetően napos időnk lesz, de a délután megjelenő gomolyfelhők az északi megyékben magasabbra nőhetnek és ott egy-egy zápor előfordulhat, de túlnyomórészt itt is a napsütés lesz a meghatározó. Éjszaka szinte hideg lesz 12-17 C fokig hűl majd a levegő.

Csütörtökön és pénteken tovább melegszik az időjárás, napközben már 27-33 C fokra számíthatunk. Melegebb a déli megyékben lesz, míg az északi határszélen 30 C fok alatt marad a hőmérséklet.

Ezeken a napokon is előfordulhat futó zápor, esetleg zivatar, nagyobb eséllyel továbbra is az északi megyékben.

tavaszias időjárás

Szombaton egy hidegfront érkezik, de nem hoz érdemi lehűlést. Az északi szél helyenként megerősödik, és a korábbi napokhoz képest többfelé lehet zápor-zivatar, de jelentős csapadék csak lokálisan valószínű. a hőmérséklet továbbra is 28-33 C fok körül alakul majd.

Vasárnap már ismét szárazabb lesz az időjárás és marad a 30 C fok körüli hőmérséklet. Délen 30 C fok felett, északon néhol ez alatt marad a csúcshőmérséklet.

A lényeg, hogy egész héten kellemes nyárias időjárásban lesz részünk, de kemény hőség nélkül!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Időjárás és esküvő? E két tényező együttese mindenkinek feladja a leckét, hiszen egy házasodó pár […]

TELJES CIKK | november 5.

A hétvégén és a jövő hét elején a hegyekben már hózáporok is előfordulhatnak, erős lehűlés […]

TELJES CIKK | október 27.

Vörös figyelmeztetést adott ki az OMSZ a rengeteg csapadék miatt. Országszerte kiadós esőben lesz részünk! […]

TELJES CIKK | október 22.