Tartós nyári idő, hétvégén zivatarokkal

Szinte tökéletes nyári időjárásra számíthatunk az elkövetkező napokban. Meleg lesz, de nem lesz hőség, és aki szereti a nyári zivatarokat, az sem fog unatkozni.

A hét elejétől fokozatosan emelkedtek a nappali hőmérsékletek, és szép napos időjárásban volt részünk. Péntektől kicsit nedvesebb léghullámok érik el hazánkat és hatására megnő a záporok és zivatarok kialakulásának esélye, de marad a kellemes 26-31 C fok körüli hőmérséklet és a több órás napsütés.

Pénteken megérkezik a nedvesebb levegő és hatására már bárhol, de legnagyobb eséllyel a középső országrészben számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására. Délelőtt sok lesz a napsütés, délután nőnek majd meg a gomolyfelhők, de csak elszórtan lesznek zivatarok. 27-31 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

A hétvégén aztán még labilisabb lesz a levegő, emiatt növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. Bárhol kialakulhatnak záporok, zivatarok és egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat, amit jégeső, felhőszakadás kísérhet. A legkisebb esélye a zivataroknak a Tiszántúlon lesz. A hőmérséklet továbbra is 26-30 C fok körül alakul, de rövid időre a zivatarok környezetében akár 20 C fok alá is csökkenhet a levegő hőmérséklete. Délelőtt több, délután kevesebb napsütésre számíthatunk.

A jövő hét elejétől már szárazabb levegő érkezik az országban, ezért csökken a gomolyfelhőképződés és már kevesebb helyen fordulhat elő zápor, vagy zivatar és több lesz a napsütés. A hőmérsékletek nappal 27-31, hajnalban 15-20 C fok körül alakulnak.
A jövő hét második felében néhány fokot csökkenhet a hőmérséklet, de egyelőre tartós meleg nyári hőmérséklet ígérkezik, erős kánikula nélkül.

[google336]

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.