Szombattól csapadékos, de melegebb időjárás jön

Ahogy az már lenni szokott ismét a hétvégén érkezik a csapadék, szombaton borongós, délen esős időjárás lesz, de utána melegedés kezdődik, a jövő héten akár 25 C fok is lehet!

Pénteken dél felől egy markáns felhőtömb közelíti meg a Kárpát-medencét és a déli megyékben a késő délután, esti óráktól már kisebb eső is lehet, de északon és keleten még tartós lesz a napsütés. A borult tájakon 15 C fok alatt, másutt e felett lesz a hőmérséklet csúcsértéke. Az Északi-középhegységben még fagy is lehet péntek hajnalban.

Szombaton aztán egyre északabbra kerül a felhőzet, de itt még rövidebb napsütéses időszakok lesznek, délen azonban tartósan borult idő várható kisebb esőkkel. A felhőzet fedett tájakon alig emelkedik 10 C fok felé a hőmérséklet, míg ÉK-en akár 17 C fok is lehet. Fagy már csak a fagyzugokban lehet.

Vasárnap aztán nyugat felől felszakadozik a felhőzet, keleten lehet még eleinte kisebb eső. A hőmérséklet csúcsértéke már elérheti a 20 C fokot, de 15 C fok szinte az egész országban várható. Fagy már sehol sem lesz.

A jövő héttől aztán igazán mozgalmassá válik az időjárás. Hétfőn mindenütt 20 C fok felett lesz a hőmérséklet, keleten akár 25 C fok is lehet. Kedden pedig jelentős csapadékra van kilátás a nyugati megyékben, míg keleten kitart a 25 C fok. Az előrejelzés némileg bizonytalan, de a melegedés szinte biztosra vehető.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.