Szinte novemberi hideg várható

A héten a fagyzugos területeken, akár -5 C fok is lehet, de napközben sem lesz 10 C foknál sokkal melegebb. Idén nagyon korán beköszöntött az ősz, és a vénasszonyok nyarának se híre-se hamva, és úgy tűnik a folytatás is hideg időt tartogat.

Ma továbbra is tartósan borult lesz az idő, és nagyjából a Szombathely-Debrecen vonaltól délre, többfelé várható ismétlődő eső. A déli megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki, a várható, akár 20 mm-et meghaladó csapadék miatt. Másutt jelentős csapadék nem várható, de a napot nemigen pillanthatjuk meg. A tartósan borult tájakon 10 C fok alatt, északkeleten 15 C fok felett alakul a nappali csúcshőmérséklet.

Kedden aztán délen is lassan megszűnik a csapadék, és északnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. Itt akár hosszabb időre is kisüthet a nap, míg az Alföldön még borús időre kell számítani. Nappal 12-18, hajnalban +3 +9 C fok várható.

Szerdától aztán megváltozik időjárásunk képe, északkelet felől szárazabb, de egyre hidegebb levegő áramlik majd a Kárpát-medencébe, Ennek hatására, egyre hosszabb időre bukkanhat elő a nap, de a hőmérséklet nappal is alacsony marad. A csúcsértékek 8-13 C fok körül alakulnak majd, és a reggeli órákban igen hideg lesz. A derült, és fagyzugos területeken akár -5 C fok is lehet, de ország jelentős részén kell fagyra számítani. Különösen a péntek és a szombat ígérkezik nagyon hidegnek.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.