Sokfelé volt jégeső, ma nyugaton eső, keleten zivatar

Zivatarok várhatóak

Tegnap sokfelé volt zivatar, jégeső. Ma nyugaton már inkább eső, zápor várható, de keleten még többfelé várható zivatar, felhőszakadással, jégesővel.

Tegnap többfelé, de főként az ország középső harmadában voltak heves zivatarok. Jégeső volt Budapesten, Salgótarjánban, de a Balaton partján is. A nyugati határszélen pedig szupercellás zivatar tombolt. A jég sokfelé komoly károkat is okozott.

A mai napon az ország nyugati felében már heves zivatara nem kell számítani, inkább az ismétlődő eső, zápor lesz a jellemző. A Dunántúlon a levegő is erősen lehűl. Az északnyugati határszélen már csak 13-17 C fok várható, a középső országrészben 17-25, míg keleten 25-30 C fokra számíthatunk.

A Dunántúlon már erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütésre van esély. Keleten még lehetnek rövidebb napos időszakok is, és a délutáni órákban az ország keleti harmadán kialakulhatnak még zivatarok, akár hevesebb zivatarok is, amit felhőszakadás, jégeső kísér.

A hétvégén is folytatódik az időjárásnak ez a kétarcúsága. Dunántúlon hűvös idő tartós esővel, míg keleten inkább záporok-zivatarok várhatóak. Szombat délután kezd majd először felszakadozni a felhőzet.

Vasárnap is lehetnek még záporok, zivatarok, de tartós, jelentős esőre már nem kell számítani. A jövő héten egyre szárazabb légtömegek alakítják időjárásunkat, egyre több napsütésben lesz részünk, és csökken a záporok-zivatarok esélye is.

A mai napon keleten még megefronti, míg nyugaton már hidegfronti hatásra kell számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Bács, Csongrád, Békés, Szolnok, Hajdú, Szabolcs, Heves, Borsod megyékre narancssárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.