Őszies iskolakezdés

A szeptember első napja méltó lesz a naptárhoz, hiszen hidegfront érkezik, lehűlést hozva. Az iskolakezdés sem lesz vidám.

A mai napon északnyugat felől egy hidegfront ér el bennünket, fokozatosan mindenütt beborul az ég, és kisebb esők, záporok várhatóak, jelentős csapadék nem várható, de északkeleten és délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat, amiből lokálisan több csapadék is hullhat. Az esti órákban ÉNy felől már megkezdősik a felhőzet felszakadozása. A hidegfrontot élénk, helyenként erős szél is kíséri. Napközben nyugaton 20, keleten még 26 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Hétfőn, azaz az első tanítási napon is marad a túlnyomórészt erősen felhős égbolt, de helyenként több napsütés is lehet. Hűvös időnk lesz, napközben 18-23 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, és elszórtan még előfordulhatnak záporok, de jelentős eső ezen a napon sem várható. A helyenként élénk szél miatt a hőmérsékletet még alacsonyabnak érezhetjük majd. A hajnal igen hideg lesz 6-12 C fok körül alakulnak a reggeli hőmérsékletek, érdemes tehát rétegesen öltözködnünk.

Keddtől aztán lassú javulás várható időjárásunkban, napról-napra kevesebb lesz a felhő, és lassan emelkedik a hőmérséklet is egészen a hétvégéig. [google336]

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.