Ónoseső, fagyott eső, havazás: minden jön a hétvégén

Havaseső

Változékony időnk lesz, érdemes odafigyelni, mert ónos eső is hullhat a hétvégén.

Pénteken zömében borult időnk lesz, csak néhol bukkanhat elő a nap. Késő délután aztán egy gyors mozgású front éri el hazánkat és többfelé várható kisebb csapadék. A Dunántúlon leginkább eső, az Alföldön ónoseső, az ország északkeleti csücskében akár hó is. Nem várható jelentős csapadék, de az ónoseső megnehezítheti a közlekedők dolgát.

Szombat reggel nyugaton már felszakadozik a felhőzet, de keleten még tartósan borult marad az idő. +1 +5 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. Késő délután aztán egy újabb csapadékrendszer éri el hazánkat. Estétől ismét többfelé várható eső, havaseső, északkeleten havazás.

 Többfelé lehet kisebb ónoseső. Vasárnaptól lehűlés jön! 

Az éjszaka a front át is halad felettünk, reggelre felszakadozik a felhőzet, de elszórt hózáporok még lehetnek. A fronttal több fokkal hidegebb levegő áramlik be a Kárpát-medencébe, így ismét lehűlés kezdődik. Viharos erejű lesz az északnyugati szél.

A jövő hét elején szeles, de túlnyomórészt derült időjárás vár ránk. Számottevő csapadékra már nem kell számítani. Éjszaka ismét zord időjárás lesz -5 -13 C fokkal, de napközben is sok helyen marad fagypont alatt a hőmérséklet. Egyelőre tehát marad a télies időjárás.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.