Ónos eső, havazás és +15 C fok: két napon belül!

időjárási frontok egészségügyi hatása

Rendkívül mozgalmas időjárás vár ránk. Éjszaka ónos eső és havazás is jöhet, de szombaton néhol már +15 C fok várható.

Csütörtök éjszaka egy hidegfront éri el az országot, és érdekes módon ez hozza meg a felmelegedést!

Az esti óráktól egyre többfelé nyílnak meg az ég csatornái. Nyugaton eső, ónoseső, a középső országrészben ónoseső, esetleg havazás, míg keleten eleinte havazás várható. Nagyjából a Budapest-Békéscsaba vonaltól ÉK-re várható havazás, Az északkeleti országrészben akár 5 cm friss hó is hullhat, ónos eső viszont szinte bárhol előfordulhat.

Pénteken a reggeli órákban még lehet csapadék, de fokozatosan felszakadozik majd a felhőzet. Az északnyugati országrészben viharos széllökésekre is számítani lehet. A nappali csúcshőmérséklet északkeleten csak +1 , míg nyugaton +8 C fok körül alakul. A csapadékszünet azonban nem tart sokáig, mivel este újabb felhők és vele esők érkeznek,legfeljebb északkeleten lehet ónoseső, havazás már sehol sem várható.

Szombaton keleten eleinte még lehet csapadék, majd itt is megszűnik az esőzés, és lassan felszakadozik a felhőzet. Erős déli szélben lesz részünk, ennek köszönhetően a Dunántúlon akár +10 +15 C fok is lehet, míg keleten +4 +9 C fok körül alakulnak a maximumok.

A tavasz azonban csak egy napi tart, vasárnap ismét visszatér a télies időjárás. Reggel már sokfelé várható csapadék. Eleinte eső, ami délután egyre többfelé válthat át havasesőbe, majd egyre inkább havazásba. Megmaradó hóra azonban nem számíthatunk, a nappali csúcsértékek +3 +10 C fok körül alakulnak, de a levegő hőmérséklete gyorsan csökken majd a lehűlés miatt.

A jövő héten már szárazabb időjárás vár ránk, nyugaton enyhe hőmérsékletekkel, de keleten is fagypont felett marad majd a hőmérséklet, éjszaka azonban a legtöbb helyen fagy várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.