Nyárias idő záporokkal + jégeső VIDEO

Szupercellás zivatar

A hétvégéig kitart a nyárias idő, délután záporokkal-zivatarokkal. A jövő héten lehűlés érkezhet.

A mai napon is marad a nyáriasan meleg időjárás, 27-32 C fok körül alakul majd a kora délután a csúcshőmérséklet. A délután azonban ismét megnövekszik majd a gomolyfelhőzet és ismét szórványosan kialakulhatnak záporok-zivatarok. Erre legnagyobb esély jelenleg a Dél-Dunántúlon ígérkezik és legkevesebb északkeleten, de a terület pontos meghatározása jelenleg igen bizonytalan. egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat kis eséllyel, amit lokálisan, kis területen felhőszakadás, esetleg jégeső kísér.

Ettől függetlenül összességében kevés helyen kell záporokra és zivatarokra számítani, a napsütés lesz a meghatározó.

Ez az időjárási helyzet egész héten fennáll majd, tehát 28-32 C fok körüli csúcsértékek, sok napsütés, és délutánonként elszórtan záporok-zivatarok.

A jelenlegi modellszámítások szerint a jövő hét elején hétfőn és kedden ismét kiadós csapadék érkezhet lehűléssel, hasonló módon a múlt heti csapadékos időjáráshoz. De ez még időben tőlünk távol van, az előrejelzésben még sok a bizonytalanság, néhány nap múlva pontosabb képet kapunk a jövő hét időjárásáról.

Bár idehaza a zivatarokat kísérheti felhőszakadás és jégeső, reméljük nem kell hasonlóra felkészülni, mint Oroszországban, ahol az Ob folyó mentén strandolókra csapott le egy váratlan zivatar meggy nagyságú jégesővel. Szerencsére személy sérülés nem történt. Az egyébként 37 C fokos levegő néhány perc alatt 20 C fokra esett vissza, miközben a starndolók a parton igyekeztek fedezéket találni a jégeső elől ( lásd 0:50 mp-től)

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.