Mozgalmas lesz időjárásunk

Bár már sokan várják a tavaszt, ezen a héten még inkább a télies időjárás lesz a meghatározó. Kedden egy hidegfront érkezik, a hétvégén pedig mediterrán ciklon jöhet.

A keddi nap eleinte napsütéssel indul, de délutántól észak felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat, hatására egyre többfelé beborul az ég, és késő délutántól havazás kezdődik az északi megyékben, amely gyorsan terjed dél felé. A hidegfront számottevő havat nem hoz, de a magasabban fekvő területeken néhány centi friss hó lehullhat. Szerdán aztán észak felől szakadozik a felhőzet, de délen még többfelé előfordulhat kisebb havaseső, havazás, délkeleten inkább eső.

Csütörtökön nem várható számottevő csapadék, de a keleti megyékben igen hideg lesz akár -7 C fokig is hűlhet a levegő hajnalban. Kisebb hószállingózás fordulhat csak elő, az is a nyugati megyékben.

Péntektől aztán igazán mozgalmassá válhat az időjárásunk. A jelenlegi előrejelzések szerint egy mediterrán ciklon érheti el hazánkat, amelynek hatására több napos csapadékra lehet majd számítani. Nyugaton inkább hóra, keleten esőre, ahogy az idei télen azt már megszokhattuk. A mediterrán ciklonok azonban igen nehezen előrejelzhetőek, így a hétvégéig még jelentősen módosulhat a várható időjárás! [google336]

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.