Melegedés és kiadós eső jön holnap

Az elmúlt hétvége kiadós esőzése és havazása után holnap ismét sokfelé kell számottevő mennyiségű csapadékra számítani. A jó hír, hogy az esővel meleg is érkezik.

Bár ma még sokfelé fagyott reggel, a hideg nem tart sokáig, már ma is többfelé 10 C fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és sok napsütésben lesz részünk. A délutántól azonban egy újabb felhőtömb előőrsei érik el a nyugati országrészt, eleinte fátyolfelhők, majd egyre vastagabb felhők takarják az eget, és késő este a nyugati határszélen már az eső is elered.

Csütörtökön aztán a csapadék aztán tovább halad kelet felé, és csütörtökön egyre többfelé kell esőre számítani, helyenként akár kiadós mennyiség is előfordulhat. Országszerte 5-10 mm csapadék várható, legkevesebb eső a délkeleti országrészben várható, de itt is 5 millimétert megközelítő mennyiségre van kilátás a legfrissebb modellfutások alapján. A csapadék most nem lesz tartós a nyugati, délnyugati országrészben már a délután folyamán elkezd felszakadozni a felhőzet, de ÉK-en még estig várható csapadék. A csapadék ellenére enyhe lesz az idő, 11-17 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, az éjszakai fagyok megszűnnek.

Pénteken eleinte kevesebb, majd több felhő lesz felettünk, és estétől kisebb csapadék is előfordulhat, de továbbra is marad a kellemes 13-17 C fok körüli hőmérséklet. A szombatot használjuk ki, mert változó felhőzet mellett többször kisüt a nap, és akár 14-18 C fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap aztán eleinte napsütés, majd már délelőtt nyugat felől elkezd beborulni az ég, és lassan elered az eső.

Hétfőn aztán ismét kiadós csapadék vár ránk, továbbra is 15 C fok körüli csúcshőmérsékletek mellett.

Amilyen aszályos volt a tavasz és a nyár, egyelőre úgy tűnik szeptember végén fordulat következett be időjárásunkba és ahogy, azt a hosszútávú előrejelzésünkben is jeleztük az ősz valóban csapadékosabb lett az átlagosnál és úgy tűnik egyelőre megmarad az időjárásnak ez a jellege. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.