Melegebb, változékony napok jönnek

A szokatlanul hideg október után kissé melegebb napok jönnek, és megszűnnek az éjszakai fagyok is, cserébe több lesz a felhő, és lesz eső is.

Sorra dőltek a hidegrekordok a múlt héten, de most ismét változik időjárásunk képe, dél felől melegebb léghullámok érnek el bennünket és a héten helyenként akár 20 C fok felé is emelkedhet a nappali csúcshőmérséklet.

Hétfőn és kedden sok napsütésben lesz részünk. Hétfőn nyugaton még lehetnek tartósabban felhős területek, de lassan itt is kisüt a nap. 16-21 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek. Kedden eleinte napsütéssel kezdődik a nap, majd délnyugat felől felhők érkeznek és nyugaton már kisebb esők is előfordulnak. A kedd reggel még hideg lesz a derült tájakon, de fagy már sehol sem várható. Napközben 17-21 C fok lesz.
Szerdán és csütörtökön aztán sok lesz felettünk a felhő, de rövid időre a nap is kisüthet. Kisebb esők is várhatóak, de a jelenlegi számítások szerint sok esőben nem lesz részünk. Több napsütés keleten, több eső nyugaton várható. A hajnalok már enyhék lesznek 10 C fok körüli hőmérséklettel, napközben a borult-esős tájakon 15, másutt akár 20 C fok is lehet.

Pénteken és a hétvégén további kisebb esőkre lehet számítani és továbbra is sok lesz a felhő, de tovább melegszik az idő. A naposabb tájakon akár 23C fok is lehet majd.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.