Meleg aztán hideg időjárás

Mozgalmassá válik a héten időjárásunk, megszűnik a ködös párás novemberi idő. Szerdán, akár 17 C fokot is mérhetünk, pénteked viszont jön a lehülés, a hegyekben hózáporral.
Dél felől egyre melegebb levegő áramlik az elkövetkező napokban a Kárpát-medencébe, és felszakítja azt a hideg légpárnát ami az elmúlt hét párás időjárását okozta. Napról-napra melegszik az időjárás! Hétfőn még túlnyomórészt felhős időnk lesz, de nyugaton és délen már egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet . Délen már 12 C fokot is mérhetnek majd.
Kedden aztán tovább folytatódik a felhőzet felszakadozása, és az országban egyre többfelé süt ki a nap, délen akár több órás napsütés is előfordulhat. 10-15 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek. Egyedül az északkeleti megyékben lehet még tartós a felhőborítottság.
 Szerdán aztán szinte tavaszias időnk lesz, délen akár 17-18 C fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála,másutt 10-15 C fok várható. Kevesebb lesz a napsütés. Szerda estétől aztán nyugat felől elkezdődik a felhőzet megvastagodása és éjszaka elered az eső.
Csütörtökön többfelé eshet az eső még a délelőtti órákban és marad még az enyhe időjárás 12-17 C fok várható.
Pénteken aztán megérkezik a lehűlés, borús ég mellett kisebb esők várhatóak, a hegyekben már hózáporok is előfordulhatnak.
A folytatásban még jelentős bizonytalanság mellett marad a +3+7 C fok körüli nappali hőmérséklet, hajnalban viszont már erős fagyok is lehetnek.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.