Megnyugszik időjárásunk

Ez elmúlt hetek esős, hideg és változékony időjárása után végre kicsit csendesebb napok jönnek. Majd egy hét nyugalom vár ránk.

Igencsak belekezdett az ősz az idén, mintha pótolni akarta volna a nyári csapadékhiányt. Hamar lett hideg, és több helyen már megkezdődött a fűtési szezon is. Az előttünk álló napokban azonban már kicsit megnyugszik az időjárásunk, és ha nem is lesz zavartalan a napsütés, helyenként több órás napsütésre is van kilátás.

Pénteken eleinte sok lesz a napsütés, majd nyugat felől felhők érkeznek, de számottevő csapadékra ezúttal már nem kell számítani, legfeljebb északon lehet elszórtan futó zápor. 17-20 C fok körül alakul a hőmérséklet.

A hétvégén aztán több órása kisüt majd a nap. Lesznek felhők is felettünk, de csak elvétve lehet futó zápor. A hőmérséklet is kellemes lesz 17-21 C fok körül alakul majd, de a hajnalok továbbra is hidegek maradnak, a fagyzugos területeken akár 5 C fok alá is csökkenhet a reggeli minimumhőmérséklet másutt 6-10 C fok körüli reggelekre számítsunk.

Vasárnap délután ismét megvastagszik majd a felhőzet, de csapadék továbbra sem várható, és a jövő hét elején az előrejelzések szerint tovább folytatódik a kellemes, de őszies időjárás. A nappali csúcshőmérsékletek 17-21 C fok körül alakulnak, és általában tartós napsütésre is lehet számítani. Jellemezően keleten lesz kicsit több a felhő felettünk.

A legfrissebb előrejelzések szerint jövő hét csütörtökön érkezhet egy újabb hidegfront, de hatása és ereje még egyelőre bizonytalan, de addig valószínű, hogy marad a csendesebb, és számottevő csapadék nélküli időjárás. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.