Még két nap eső, napsütéses hétvége

Csapadékos időjárás

Ma délelőtt még kisüthet a nap, délután azonban már heves zivatarokra készülhetünk. A hétvége viszont már túlnyomórészt napos lesz!

Ma délelőtt felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól intenzív gomolyfelhőképződésre számíthatunk, és délnyugati irányból zivatarok érkeznek. Esély van vonalba rendeződött zivatarok kialakulására is, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísér. Az este, éjszaka folyamán a zivatarok északkeleti irányban tevődnek át. Sokfelé kell csapadékra számítani ismét. 26-32 C fok örül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Csütörtökön zömében felhős időnk lesz, napközben keleten lehet több napsütés, míg nyugaton erősen felhős idő lesz, és jelentős csapadékra van kilátás. Keleten inkább egy-egy zápor-zivatar okozhat esőzést, míg nyugaton csendesebb esőre van kilátás. Nyugaton 25 C fok alatt, keleten 30 C fok felett alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken már inkább csak a nyugati országrészben várható a délutáni órákban csapadék, keleten már kevesebb lesz a felhő, tartós napsütésre van esély. 27-31 C fokra számíthatunk.

A hétvégén aztán beköszönt az igazi hamisítatlan kánikula egyre emelkedő hőmérsékletekkel, és tartós napsütéssel. Egy-egy zápor-zivatar előfordulhat délutánonként, de már lényegesen kevesebb helyen és kisebb eséllyel. A hőmérséklet 30-35 C fok körül tetőzik majd kora délutánonként.

A nyárias időjárás a jövő hét első felében is folytatódik majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.