Marad az átlagosnál hűvősebb nyár!

változékony időjárás

Bár a hét hátralevő részében kicsit több lesz a napsütés, igazi nyári melegre továbbra sem számíthatunk. Marad a szokásosnál hűvösebb június.

Szerdán még a déli és keleti országrészben számíthatunk elsősorban csapadékra, majd lassan nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Keleten azonban estig maradhat a felhős időjárás. A csúcshőmérséklet 17-23 C fok körül alakul majd.

Csütörtökön végre örülhetnek a napsütés szerelmesei, legalábbis az ország egy részén, mert újra tartós napsütésben reménykedhetnek. A napsütés azonban nem lesz zavartalan. Nyugaton lesz több órás napsütés, némi gomolyfelhő-képződéssel.

Keleten azonban marad a zömében felhős időjárás és többfelé lehet még eső, zápor. Marad a szokásosnál hűvösebb 0-25 C fok körüli hőmérséklet, élénk északi szél mellett.

A hétvége is változékonynak ígérkezik. Pénteken változóan felhős égre tekinthetünk fel, de csak elszórtan alakulhat ki záporeső. Marad a 20-25 C fok körüli hőmérséklet.

A szombat is így indul majd, ám délután nyugat felől már felhők érkeznek és este már az eső is eleredhet. Napközben azonban még akár több órára is kisüthet a nap. 23-28 C fok csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

Vasárnapra virradó éjszaka aztán többfelé lehet még eső, majd a reggeli órákban nyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet, keleten még lehet csapadék. A hőmérséklet továbbra s 25 C fok körül alakul, élénk északi szél mellett.

A jövő héttől a mostani előrejelzések és modellfutások alapján felmelegedés körvonalazódik, ám még jelentős bizonytalanság mellet. Míg az amerikai GFS modell a nyár beköszöntét várja, addig az európai ECMWF a jövő héten is tartja a kellemes, ám az átlagosnál hűvösebb nyári időjárás.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.