Magassági hidegcsepp

A hétvégén és még a jövő hét elején is egy magassági hidegcsepp befolyásolja időjárásunkat. Sokfelé lesz eső, zápor, zivatar és hideg időjárás.

Frissítve: az Időkép információi szerint, a mai napon már több országrészben észleletek tubát, olyan felhőtölcsért, amely nem érte el a talajfelszínt.

Vasárnap sokfelé, elsősorban a középső és keleti országrészben kell esőre, záporra, zivatarra számítani, és sok lesz a felhő. Főként ÉNy-on bukkanhat elő a nap. Hűvös lesz 15-20 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Hétfőn folytatódik a borús, csapadékos, mozgalmas időjárás. Először ÉNY-on, majd egyre inkább az ország többi részén is számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Még hidegebb lesz, 13-18 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. Élénk, helyenként erős lesz a szél is.

Kedden aztán egy kicsit jobb időjárásban reménykedhetünk, bár még sok lesz a felhő, de már hosszabb napos időszakok is lehetnek, és kevés helyen fordulhat elő csapadék. 20 C fok felett alakulnak majd a csúcshőmérsékletek.

Szerdán is több órás napsütésben lesz részünk, a megnövekvő gomolyfelhőzetből még csak elszórtan lehet zápor, zivatar. Tovább melegszik majd a levegő, 25 C fok körül alakulnak a nappali hőmérsékletek.

Csütörtökön aztán újabb front érkezik, hatására ismét többfelé várható zápor, keleten zivatar. Eleinte a keleti országrészben még napsütés is várható. Visszaesek a hőmérsékletek, nyugaton már csak 18, keleten még akár 27 C fok is várható.

A jelenlegi előrejelzések szerint pénteken tovább folytatódik majd a hűvös, csapadékos időjárás. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.