Ma még esős, holnap javul az időjárás

Ma még kiadós esőkben lesz részünk. Különösen a déli megyékben élőknek, holnaptól javulhat az időjárás.

Szerdán még mindig egy frontálzóna határozza meg időjárásunkat, hatására ismét sokfelé kell csapadékra számítanunk, különösen a déli megyékben várható tetemes mennyiség, itt akár 10-30 mm csapadék is hullhat területi átlagban. Különösen a délnyugati megyékben várható kiugró mennyiség.
Észak felé már csökken a csapadék valószínűsége és mennyisége is, itt akár a nap is előbukkanhat. A tartósan eső tájakon 18-20, másutt 20-24 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

A tegnapi naphoz képest csökkent a zivatarok valószínűsége, inkább eső és záporok várhatóak, de a déli megyékben előfordulhat egy-egy hevesebb zivatar, szélerősödéssel, felhőszakadással.

Az Országos meteorológiai Szolgálat három megyére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható csapadék miatt, míg az ország déli kétharmadára citrom figyelmeztetés van érvényben szintén a csapadék miatt.

A holnap napon már inkább csak a keleti északkeleti megyékben várható a délelőtt folyamán csapadék, nyugaton vékonyodik, majd felszakadozik a felhőzet és ismét kisüt a nap, de igen erős lesz az ÉNY-i szél.

Péntektől felmelegedés kezdődik, egyre több napsütéssel, de délután elszórtan záporok-zivatarok előfordulhatnak. Vasárnap már akár 27-30 C fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.