Ma még elszórt záporok, hétvégén hőség 38 C fokkal!

napsütés a hétvégén

Ma még elszórtan lehetnek záporok, de holnaptól egyre kevesebb felhő, és egyre melegebb időjárás várható. Hétvégén hőség!

Kedden főként az északi területeken lesz több a felhő, és északnyugaton záporok, míg északkeleten elszórtan akár zivatarok is kialakulhatnak. Délen több lesz a napsütés. Bár a hőmérséklet kellemes lesz 24-28 C fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk, de a helyenként megerősödő szél miatt ezt hűvösebbnek érezhetjük.

Szerdán már kevesebb lesz felettünk a felhőzet, de – kisebb eséllyel – még egy-egy zápor előfordulhat, alapvetően azonban már a napsütés lesz a meghatározó. Melegszik az idő, szerdán már 30 C fok felett lesz a hőmérséklet a déli megyékben.

Csütörtöktől aztán már kevés lesz felettünk a felhő, szinte zavartalan lesz a napsütés. Csapadékra már sehol sem kell számítani. Napról-napra egyre melegebb lesz, és először kánikula, majd a hétvégén már a hőség is beköszönt.

Szombaton és vasárnap országszerte már 33-38 C fokra számíthatunk. Ismét egy komoly hőhullám áll tehát előttünk.

A mostani számítások szerint a jövő héten, hétfőn egy hidegfront vethet majd véget a hőségnek, vagy legalábbis mérsékelheti azt. Jelentős lehűlés nem várható, de 5-8 C fokkal csökken majd átmenetileg a hőmérséklet, így egy kicsit felfrissülhetünk a hőség után.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.