Ma jön a hidegfront, néhol felhőszakadás is lehet

Ma egy hidegfront közelíti meg hazánkat és ennek hatására észak felől megnövekszik a felhőzet, többfelé lehet zápor, zivatar.

Ahogy azt már korábban is jeleztük, ma észak felől egy gyenge hidegfront éri el hazánkat és hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet. A hidegfront labilisabbá teszi a légkört, ennek köszönhetően a mai nap során többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak, amelyekből felhőszakadás (20-30 mm csapadék) és jégeső is hullhat.

Heves zivatarok kialakulására elsősorban az északkeleti országrészben lehet számítani, legkisebb az esély a középső országrészben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod, Szabolcs és Zemplén megyékre másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a heves zivatarok miatt. A középső országrészt leszámítva citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Jelentős csapadékra csak lokálisan számíthatunk, területi átlagban nem lesz számottevő csapadék. A hidegfront hatására az eddigi 28-31 C fokos csúcsértékekről némileg lecsökken a levegő hőmérséklete. Holnap 24-28 C fok várható, az elkövetkező napokban is 25-30 C fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani.

Hosszabb távon is folytatódik a nyárias időjárás. A jelenlegi előrejelzések szerint nagy valószínűséggel egy hétig biztos kitart a meleg, csapadékmentes idő, de jelentős az esélye egy két hetes száraz, meleg periódusnak is.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.