Ma is lehetnek viharok

zivatarEgy gyenge hidegfront hatására ma is marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás. A zivatarokat felhőszakadás és jégeső is kísérheti.

A mai nap is zömében napsütéssel indul, csak ÉK-en lehet több felhő és némi csapadék. Majd a nap előrehaladtával egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen és ismét záporok, zivatarok alakulnak ki. Egy-egy zivatar igen hevessé is válhat, így ezek felhőszakadással és jégesővel is járhatnak.

Zivatarok és hevesebb zivatarok kialakulására legnagyobb esély a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén van. A legkevesebb csapadék az ÉK-i megyékben várható. 

Érdemes a tekintetünket az égre szegezni, mert az időjárási paraméterek lehetővé teszik szupercellás zivatar létrejöttét is, amely akár tuba, tornádó létrejöttét is eredményezheti. De ennek természetesen igen kicsi az esélye.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ÉK-i megyék kivételével citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki, míg az ESTOFEX, az európai viharjelző szolgálat narancssárga riasztást adott a mai napra.

veszélyjelzés

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.