Lassan véget ér a hőség!

zivatar szivárvánnyal

Szerdán hidegfront érkezik és vége szakad a hőségnek, keleten tovább kitart a meleg. Napokig elhúzódik az enyhülés.

Már az ötödik hőhullám a mostani, de szerencsére már nem tart sokáig. Szerdán megérkezhet az a hidegfront, ami véget vet a kánikulának.

Kedden még marad a forróság, 33-37 C fok körüli csúcsértékekre készülhetünk, és szinte felhő sem lesz az égen. Még nyoma sem lesz a változásnak.

Szerdán is igazi hőséggel indul a nap, de a délutáni órákban még az ország északnyugati harmadában felhők jelennek meg. Elszórtan zápor és zivatar is kialakulhat. Az ország északi, északnyugati felében a szél ÉNy-i irányba fordul és helyenként meg is erősödik. Keleten, és az ország középső részében azonban még marad a meleg, itt szerdán még semmi nem lesz érzékelhető a hidegfrontból. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, az ország északnyugati csücskében helyenként már csak 25, míg délkeleten még 35 C fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtökön a front hullámot vet felettünk, mozgása lelassul. Emiatt a lehűlés csak lassan halad, majd kelet felé, míg nyugaton már csak 25-28, addig keleten még 28-32 C fok várható. Szórványosan záporok, zivatarok már a nyugati és középső országrészben is előfordulhatnak, de a Tiszától keletre még nem várható csapadék.

Pénteken is marad a hőmérséklet kétarcúsága, nyugaton 25, míg keleten még 30 C fokos hőmérsékletre számíthatunk. Változóan felhős lesz az ég, elszórtan lehet zápor, zivatar.

A hétvégén keleten is mérséklődik a meleg, és többfelé lehet már csapadék. Nyugaton már néhol a 20 C fokot sem éri el majd a hőmérséklet.

Szerdától tehát lassan mérséklődik majd a meleg, de a lehűlés csak napok alatt éri el a keleti országrészt, lesz ahol csak hétvégén mérséklődik jelentősen a hőmérséklet. A várható csapadék mennyisége egyelőre bizonytalan, a mostani modellfutások alapján területi átlagban nem várható jelentős csapadék, de lokálisan zivatarokból eshet jelentős csapadék.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.