Közeledik a napsütés

A hőmérséklet már a tavaszt idézte az elmúlt napokban, és úgy tűnik a hétvég a napsütés is megérkezik majd.

Csütörtökön kelet felől lassan elkezd majd felszakadozni a felhőzet, d nyugaton még erősen felhős lesz az ég és főként délnyugaton eső is lehet.

 Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, majd átmenetileg ismét megnövekszik a felhőzet és főként az ország déli és középső tájain futó záporokra lehet számítani. Mindemellett több helyen már több órás napsütés is várható. Napközben 9-13 C fokig melegszik majd a hőmérséklet.

A hétvégén aztán egyre több napsütésben lesz majd részünk. Szombaton még időnként megnövekszik a felhőzet és elszórtan futó zápor is kialakulhat még, de az ország nagy részén már inkább a napsütés lesz a meghatározó. +10 +14 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

Vasárnap aztán már mindenütt sok lesz a napsütés, kevés felhő lesz az égen és már csapadékra sem kell számítani. A derült ég miatt a hajnali órák igen hidegek lesznek, és már talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben azonban gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet, és 10-15 C Fokig emelkedik majd a hőmérséklet.

A jelenlegi modellfutások szerint a jövő hét első felében is marad a száraz, napos időjárás, 10-14 C fok körüli csúcsértékekkel és hajnalban fagypont körüli, az alatti hőmérsékletekel. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.