Kora nyári időjárás várható

Bár tegnap egy gyenge hidegfront érintette a Kárpát-medencét, ebből szinte alig lehetett érzékelni valamit, csak elvétve volt kisebb csapadék. Ellenben az elkövetkező napokban tovább folytatódik a szokatlanul enyhe és meleg áprilisi időjárás, ami egyre inkább a kora nyári hónapokat idézi meg.
Az előttünk álló napokban ugyanis tovább folytatódik a napos időjárás, sőt egyre emelkedik a nappali csúcshőmérséklet is. A pénteki napon a déli országrészben akár 30 C fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála, de országszerte 25 C fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani.
A kiskert tulajdonosoknak nem jó hír, de a csapadék továbbra is elkerüli hazánkat. Szombaton ugyan egy hidegfront éri el az országot, ám a jelenlegi előrejelzések szerint a legtöbb helyen csapadék nélkül vonul át. A megnövekvő gomolyfelhőzetből csak néhol lehet záporra, zivatarra számítani. Néhány fokot visszaesik majd a hőmérséklet, de marad az átlagosnál melegebb időjárás, majd újra melegedés kezdődik és a jövő hét első felében ismét visszatérhetnek a 30 C fok közeli hőmérsékletek.
A jövő hét második felében kissé hűvösebb, és kissé csapadékosabb időjárás várható, de még mindig átlag körüli hőmérséklettel, de még jelentős bizonytalanság mellett. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.