Kora nyári időjárás várható

Bár tegnap egy gyenge hidegfront érintette a Kárpát-medencét, ebből szinte alig lehetett érzékelni valamit, csak elvétve volt kisebb csapadék. Ellenben az elkövetkező napokban tovább folytatódik a szokatlanul enyhe és meleg áprilisi időjárás, ami egyre inkább a kora nyári hónapokat idézi meg.
Az előttünk álló napokban ugyanis tovább folytatódik a napos időjárás, sőt egyre emelkedik a nappali csúcshőmérséklet is. A pénteki napon a déli országrészben akár 30 C fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála, de országszerte 25 C fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani.
A kiskert tulajdonosoknak nem jó hír, de a csapadék továbbra is elkerüli hazánkat. Szombaton ugyan egy hidegfront éri el az országot, ám a jelenlegi előrejelzések szerint a legtöbb helyen csapadék nélkül vonul át. A megnövekvő gomolyfelhőzetből csak néhol lehet záporra, zivatarra számítani. Néhány fokot visszaesik majd a hőmérséklet, de marad az átlagosnál melegebb időjárás, majd újra melegedés kezdődik és a jövő hét első felében ismét visszatérhetnek a 30 C fok közeli hőmérsékletek.
A jövő hét második felében kissé hűvösebb, és kissé csapadékosabb időjárás várható, de még mindig átlag körüli hőmérséklettel, de még jelentős bizonytalanság mellett. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.