Ködös, párás napok jönnek

Igazi novemberi időjárás vár ránk az elkövetkező napokban. Köd, pára, és felhős ég. Meleg sem lesz.

Már-már olyan hosszúra nyúlt az enyhe ősz, hogy talán el se hittük előbb-utóbb beköszönt a hamisítatlan ősz végi időjárás is. A legfrissebb modellfutások szerint most ízelítőt kapunk ebből is.
Holnap, azaz szerdán a nyugati országrészben ködösen indul a reggel, és ÉNY-on akár tartósan is megmaradhat a párásság. Délkelet felől egy felhőtömb közelíti meg majd az országot, így ott sem bizakodhatunk túl sok napsütésben. Ezen napon a legkellemesebb időjárás – szokatlan módon – az Északkeleti országrészben lehet. A hőmérséklet 6-11 C fok körül alakul majd.
Csütörtökön is köddel és párával indul a reggel, de a köd felszállása után még akár tartós napsütésben is bizakodhatunk. 10 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet
Péntektől, aztán fokozódik a ködhajlam, és ahol köd nem is lesz, ott is párás idő lesz, és alacsonyszintű felhőzet takarja majd az eget, így egész nap felhős időjárás lesz. Rövid időre kibukkanhat a nap, de alapvetően a felhős időjárás lesz a meghatározó. Csapadék nem várható, de gyenge szitálás előfordulhat. A nappali hőmérséklet a napfény hiánya miatt csökken 6-8 C fok várható országszerte, hajnalban kevéssel nulla fok felett alakul a hőmérséklet.
A hétvégén aztán egyre tartósabbá válik a borultság, és egyre kevesebb helyen süt ki a nap 4-7 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, és a hajnalok is csak néhány fokkal lesznek hűvösebbek. Egyhangú napok állnak előttünk. Ez az időjárás a jelenlegi modellfutások szerint legalább a jövő hét közepéig kitart majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.