Kiadós eső és front, front hátán

Csapadékos napok állnak előttünk, sokfelé, különösen a Dunántúlon kell jelentős csapadékra számítani.

Szombat hajnalban, sőt már az éjszakai órákban is nyugat felől megvastagszik a felhőzet és elered az eső, különösen a Dunántúlon, annak is a déli és középső részén kell jelentős, akár 5-10 mm csapadékra számítani. A nap folyamán a csapadékrendszer fokozatosan halad majd kelet felé, de a csapadék intenzitás gyengül majd. Napközben 5-10 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

Átmeneti csapadékszünet után vasárnap újabb sekély ciklon éri el hazánkat, amiből ismét többfelé kell csapadékra számítani. a jelenlegi modellfutások alapján ismét a Dunántúlon lesz a több eső, de ezúttal keletre is nagyobb mennyi jut. A hőmérséklet továbbra is az átlagos felett marad. Napközben +5 +10, hajnalban 0 +5 C fok várható.

Hétfőn átmeneti csapadékszünet várható, eleinte felszakadozik, majd ismét megnövekszik a felhőzet, de csapadékra még nem kell számítani. Napközben +6 +11 C fok várható.

Kedden aztán ismét elér minket egy front, újfent kiadós csapadékot hozva magával. Szerdán és csütörtökön kicsit több napsütés várható, és jelentős esőre már nem kell számítani, és marad az átlag felett hőmérséklet.

A változékony napok megviselhetik a frontokra érzékenyeket, fejfájás, migrén jelentkezhet. A sok csapadék ÉK-en javíthatja a levegő minőségét. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.