Két nap napsütés, majd hidegfront

szép időjárás felhőkkel

Még két napig élvezhetjük a kellemes, többnyire napos időjárás, majd szerdán erős hidegfront érkezik!

Hétfőn és kedden igazi szép, szinte nyárias időjárásban lesz részünk. Hétfőn fokozatosan felszakadozik a felhőzet és mindenütt kisüt a nap. Kora délután 24-28C fokig emelkedik a nappli csúcshőmérséklet. A délutáni órákban a keleti megyékben kis eséllyel még előfordulhat egy-egy zápor, de a napsütés lesz a meghatározó.

A kedd is naposnak ígérkezik. Eleinte kevés lesz a felhő, majd a délután során megnövekszik a felhőzet és északon szórványos egy-egy zápor-zivatar kialakulhat. Az ország más részein erre kicsi az esély. Tovább melegszik az időjárás 25-29 C fok várható.

Szerdán aztán megérkezik az a hidegfront, ami több napra meghatározza hazánk időjárását. Szerdán már sok lesz felettünk a felhő, és többfelé kell esőre, záporra számítani. Néhol zivatar is kialakulhat.

A déli szél fokozatosan északnyugatira vált és megerősödik. Nyugaton már csak 20, keleten még akár 27 C fok is lehet.

Csütörtökön is marad a borult időjárás, többfelé jelentős csapadék is hullhat. Keleten átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de itt zivatarok is kialakulhatnak a rövid napsütéses időszak után. Nyugaton már csak 16, míg keleten még akár 25 C fok is lehet.

Pénteken keleten már kevesebb lesz a felhő, de nyugaton továbbra is a felhők uralkodnak majd. Szombaton ismét jelentős csapadékra van kilátás.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.