Keddtől ismét nyárias időjárás

Keddtől visszatér a nyárias időjárás, addig marad a kellemes 25 C fok körüli hőmérséklet, elszórt záporokkal.

A múlt heti lehűlést hozó hidegfront után igencsak lehűlt a levegő, és a hőmérséklet inkább idézte a tavasz, mint június végét. A hajnali hőmérsékletek sok helyen 10 C fok alá sűllyedtek.

A jelenlegi előrejelzések szerint, ma egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, elszórtan alakulhat ki zápor, keleten esetleg zivatar, de jelentős lehűlésre, illetve csapadékra nem kell számítani.

Hétfőn még marad az átlag alatti, de kellemes 22-26 C fok körüli időjárás, gomolyfelhőképződéssel, és elszórt záporokkal, főként keleten.
Kedden aztán melegedés kezdődik, és sok napsütésre lehet számítani. Országszerte már 25 C fok felett alakulnak a csúcsértékek. Ezt követően aztán tovább melegszik az idő, és tartósan 26-31 C fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani, sok napsütéssel. Bár elszórtan egy-egy zápor, és zivatar kialakulhat, de szélsőséges eseményekre nem kell számítani, igazi júliusi meleg lesz, de hőség nélkül.

A hétvégén aztán ismét változhat időjárásunk jellege, még jelentős bizonytalanság mellett. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.