Keddig biztos az enyhe ősz

Rekordmeleget hozott az ünnep és jövő keddig még kitart a szokatlanul enyhe idő, de némileg csökken a meleg.

Mind az országos, mind a fővárosi melegrekord megdőlt október 23-án. Baján 27,3 C fokot mértek, míg Budapesten 24,9 C fokig emelkedett a hőmérő higanyszála (1971-es rekord: Lentiben és Szentgotthárdon 26,7 fok).

Bár az előtünk álló napokban néhány fokkal csökken a hőmérséklet továbbra is szokatlanul enyhe idő várható. A nappali csúcshőmérsékletek 18-23 C fok körül alakulnak. Reggelente több helyen ködfoltok alakulhatnak ki, de ezek a legtöbb helyen gyorsan feloszlanak. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, bár az átlagosnál több lesz a napsütés, lesznek felhősebb időszakok is, különösen a mai napon. Számottevő csapadékra sem kell számítani, legfeljebb csütörtökön lehetnek elszórt záporok nyugaton és északon.

Az enyhe idő a jelenlegi modellszámítások szerint egészen jövő keddig kitart. Akkortól kezdve azonban csökkeni kezd a hőmérséklet, és napról napra hűvösebbre fordul az időjárás, de jelentős csapadék továbbra sem lesz. Az előrejelzésekben azonban még számottevő a bizonytalanság, így egyelőre a keddig tartó enyhe idő tekinthető biztosnak. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.