Keddig biztos az enyhe ősz

Rekordmeleget hozott az ünnep és jövő keddig még kitart a szokatlanul enyhe idő, de némileg csökken a meleg.

Mind az országos, mind a fővárosi melegrekord megdőlt október 23-án. Baján 27,3 C fokot mértek, míg Budapesten 24,9 C fokig emelkedett a hőmérő higanyszála (1971-es rekord: Lentiben és Szentgotthárdon 26,7 fok).

Bár az előtünk álló napokban néhány fokkal csökken a hőmérséklet továbbra is szokatlanul enyhe idő várható. A nappali csúcshőmérsékletek 18-23 C fok körül alakulnak. Reggelente több helyen ködfoltok alakulhatnak ki, de ezek a legtöbb helyen gyorsan feloszlanak. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, bár az átlagosnál több lesz a napsütés, lesznek felhősebb időszakok is, különösen a mai napon. Számottevő csapadékra sem kell számítani, legfeljebb csütörtökön lehetnek elszórt záporok nyugaton és északon.

Az enyhe idő a jelenlegi modellszámítások szerint egészen jövő keddig kitart. Akkortól kezdve azonban csökkeni kezd a hőmérséklet, és napról napra hűvösebbre fordul az időjárás, de jelentős csapadék továbbra sem lesz. Az előrejelzésekben azonban még számottevő a bizonytalanság, így egyelőre a keddig tartó enyhe idő tekinthető biztosnak. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.

Már nincs messze az enyhülés, de a tél még nem adja meg magát, újabb havazás […]

TELJES CIKK | március 1.