Kedden hidegfront vet véget a hőségnek!

Zivataros időjárás várható

Ma lesz az idei nyár eddigi legmelegebb napja, de kedden hidegfront érkezik sokfelé zivatarokkal!

Hétfőn igazi hőségben lesz részünk. Az ÁNTSZ a nyugati megyékre citromsárga, míg a keleti megyékre narancssárga riasztást adott ki a hőség miatt. A várható nappali csúcshőmérséklet 30-35 C fok körül alakul majd. Erős lesz az UV sugárzás is, hűsítő zivatarok kis eséllyel a keleti országrészben fordulhatnak elő.

Kedden aztán alapvetően megváltozik időjárásunk képe, délnyugat felől egy hidegfront ér el bennünket, hatására a nyugati országrészben már a reggeli órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet és napközben egyre többfelé várható zápor-zivatar. Heves zivatarok is előfordulhatnak főként a Duna-Tisza közép és a Tisza mentén. A zivatarokat erős kifutószél, jégeső, és felhőszakadás is kísérhet.

Kétarcú lesz az időjárás, mert nyugaton már enyhül a hőség 25-28 C fok várható, addig keleten még kitart a kánikula, akár 30-34 C fok várható.
Szerdán eleinte kevés lesz a felhő, majd délnyugat felől újabb zivatarok érkeznek , és többfelé várható akár jelentős csapadék is. Nyugaton inkább eső, keleten inkább zivatarok formájában. Nyugaton már csak 20, míg keleten akár 30 C fok felett is alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön már mindenütt enyhül a hőség, hétvégéig lassan emelkedik majd a hőmérséklet, de a mostanihoz hasonló kánikula egyelőre nem várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.