Jövő héten szeszélyes tavaszi időjárás

A hosszúra nyúlt tavasz után a jövő héten megérkezhet az igazi tavasz. Szeszélyes, változékony, de egyre melegebb időjárásban reménykedhetünk.

Vasárnap és hétfőn már egyre enyhébb lesz az időjárás, és hétfőn már tartósan is előbukkanhat a nap. A nappalok már egyre kellemesebbek lesznek, szinte mindenütt 10 C fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet, de hétfő reggel még országszerte fagyni fog.

Kedden aztán délnyugat felől egy melegfront éri majd el hazánkat, enyhébb, de csapadékosabb időt hozva. Bár túlnyomórészt borús napunk lesz, de a dél felől érkező melegebb levegő hatására már helyenként a 15 C fokot is elérheti a csúcshőmérséklet

Szerda éjszaka és délelőtt még akár jelentős csapadék is hullhat majd, de tovább folytatódik a melegedés és egyre több felé emelkedik 15 C fok fölé a hőmérséklet. A folytatásban marad az igen változékony, sokszor záporokkal tarkított időjárás, de a levegő hőmérséklete továbbra is enyhe marad.

Úgy tűnik tehát, hogy a jövő héten végre valóban szeszélyes, de tavaszi időjárásban reménykedhetünk. Sajnos a melegedés megindítja a magasabban fekvő helyeken a hóolvadást és különösen a Tisza vízgyűjtőjén tovább vízszint emelkedésre lehet számítani.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.

Már nincs messze az enyhülés, de a tél még nem adja meg magát, újabb havazás […]

TELJES CIKK | március 1.