Jövő héten szeszélyes tavaszi időjárás

A hosszúra nyúlt tavasz után a jövő héten megérkezhet az igazi tavasz. Szeszélyes, változékony, de egyre melegebb időjárásban reménykedhetünk.

Vasárnap és hétfőn már egyre enyhébb lesz az időjárás, és hétfőn már tartósan is előbukkanhat a nap. A nappalok már egyre kellemesebbek lesznek, szinte mindenütt 10 C fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet, de hétfő reggel még országszerte fagyni fog.

Kedden aztán délnyugat felől egy melegfront éri majd el hazánkat, enyhébb, de csapadékosabb időt hozva. Bár túlnyomórészt borús napunk lesz, de a dél felől érkező melegebb levegő hatására már helyenként a 15 C fokot is elérheti a csúcshőmérséklet

Szerda éjszaka és délelőtt még akár jelentős csapadék is hullhat majd, de tovább folytatódik a melegedés és egyre több felé emelkedik 15 C fok fölé a hőmérséklet. A folytatásban marad az igen változékony, sokszor záporokkal tarkított időjárás, de a levegő hőmérséklete továbbra is enyhe marad.

Úgy tűnik tehát, hogy a jövő héten végre valóban szeszélyes, de tavaszi időjárásban reménykedhetünk. Sajnos a melegedés megindítja a magasabban fekvő helyeken a hóolvadást és különösen a Tisza vízgyűjtőjén tovább vízszint emelkedésre lehet számítani.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.