Hétvégén 20 C fok is lehet, utána elromlik az idő!!

tavaszias időjárás

A hétvégén igazi tavaszias időjárásban lesz részünk helyenként 20 C fokot elérő hőmérséklettel, de vasárnap már felhők érkeznek és elered az eső is.

Szombaton igazi mesés tavaszi időjárásban lesz részünk sok napsütéssel és kevés felhővel, országszerte enyhe lesz az időjárás, északon 15, délen 20 C fokra számíthatunk. Ami ronthatja a hőérzetünket az az élénk, de a Dunántúlon akár erős déli szél.

Ez a déli szél szállítja felénk a meleg léghullámokat egy ciklonrendszer előtt.

Sajnos a jó idő nem tart ki sokáig. Az éjszakai órákban már dél felől felhősödés kezdődik.

Vasárnap délelőtt még az ország nagy részén előbukkanhat a nap, de fokozatosan egyre több és vastagabb felhőzet érkezik délnyugat felől és elered az eső is.

Délelőtt még csak kevés helyen, de délután, majd estétől egyre több helyen kell esőre, záporesőre számítani. Ennek ellenére vasárnap sem lesz hideg , a csúcshőmérséklet 14-17 C fok körül alakul.

Hétfőn aztán kifejezetten kellemetlen időnk lesz, a szél északnyugatira fordul és a hőmérséklet tovább esik, napközben már csak 8-13 C fok körül alakul a hőmérséklet. Többfelé kell ismétlődőd csapadékra számítanunk, de lesznek csapadékmentes időszakok is.

A keddi naptól kezdve napról napra csökken a felhőzet, kedden mér erősen felhős lesz az ég és szórványosan záporra is számíthatunk, szerdán már tartósabban is előbukkanhat a nap.

Nem lesz kellemes az időjárás, mert napközben csak 7-12 C fokig emelkedik a hőmérséklet és az élénk, helyenként erős északi szél, és a kevesebb napsütés miatt ezt hidegebbnek is érezzük majd. Szerdán a hegyekben havaseső is előfordulhat.

Visszatérnek a hajnali fagyok is a derültebb, szélcsendes tájakon, de szerencsére igazán kemény fagyra nem kell számítni, az éjszakai minimumok -3 +5 C fok körül alakulnak majd.

Ahogy látható tehát a jövő hét kora tavaszias hőmérsékletet hoz, használjuk ki tehát a mostani hétvégét és különösen a szombatot, hogy minél többet tudjunk a szabadban tartózkodni, és élvezni a szokatlanul enyhe tavaszkezdetet.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Mik az emberi életre veszélyes viharok észlelhető jelei?  Hogyan viselkedjünk, ha kint a természetben ér […]

TELJES CIKK | április 11.

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.