Időjárás – nem lesz még egy ilyen hétvégénk!

köd és napsütés

A mostani modellszámítások szerint ez lesz az utolsó hétvégénk, amikor az ország nagy részén zavartalan lesz a napsütés. Utána egyre ősziesebb lesz az időjárás.

Lassan véget ér a szép őszi időjárás, de lesz még egy hétvégénk, amikor zavartalan lesz a napsütés. Használjuk ki!
Szombaton és vasárnap is szinte zavartalan lesz a napsütés. A hajnalok elég hűvösek lesznek, és már fagyok is előfordulhatnak -3 +4 C fok körül alakulnak majd a minimumhőmérsékletek. Hajnalban köd képződhet, amely azonban reggel illetve a kora délelőtti órákra már feloszlik.

Napközben pedig kellemes, meleg idő lesz 11-16 C fokkal, több órás napsütéssel. Ez a jó idő azonban a jövő héten már lassan eltűnik.

Jön a köd!

A magasban melegedés kezdődik, és kevés lesz a légmozgás is. Ez a kettő együtt pedig kedvez a ködképződésnek. Bár nem lesz felettünk front, de a reggel képződő köd egyre nehezebben oszlik majd fel, és egyre hosszabb ideig marad meg. Egyre több helyen, ha fel is oszlik a köd, akkor alacsonyszintű felhőzet keletkezik belőle, ami eltakarja a napot, és így borongós marad az időjárás.

Azokon a szerencsés helyeken, ahol a köd teljesen feloszlik, marad a napsütés. Hétfőn és kedden még várhatóan idővel feloszlik a köd, szerdán és csütörtökön azonban már tartósnak ígérkezik a köd és a borongós időjárás. A hőmérséklet nem esik vissza lényegesen, de a tartósan borult, ködös területeken már 10 C fok alatti hőmérsékletekre kell számítanunk.

Érdemi változás az időjárásban majd a jövő hét vége felé következhet be, de még a változás iránya nem egyértelmű.

Használjuk ki tehát az utolsó igazán napos hétvégén, mert ahogy közeledik a tél, egyre kisebb esélyünk lesz országosan napos, enyhe időre!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.