Hullámvasúton az időjárás

Szombaton még melegrekordok fenyegettek, vasárnap pedig markáns hidegfront tört be az országba. Egyelőre folytatódik a változékony időjárás.

Ma észak felől egy újabb csapadéktömb közelíti meg az országot, és elsősorban északon kell csapadékra számítani, ami eleinte inkább hó lesz, majd egyre inkább a havazás havasesőbe, esőbe vált át. ÉK-en azonban tartós is lehet a havazás. De nagy mennyiségre nem kell számítani.
Kedden is inkább az északi országrészben lehet kisebb eső, havazásra már csekély esély van hiszen melegszik időjárásunk. A déli megyékben akár ismét megközelítheti a 10 C fokot a nappali csúcshőmérséklet.
Szerdán aztán újabb jelentős csapadékra van kilátás, eleinte eső, de érkezik a lehűlés is, így a csapadék végére akár havaseső, havazás is várható.
Csütörtökön még inkább keleten lehet csapadék, majd napról napra csökken a hőmérséklet és visszatérnek a mínuszok.
A jelenlegi modellfutások alapján a hét második felében már számottevő csapadékra nem kell számítanunk, de még jelentős a bizonytalanság és nem zárható ki egy hétvégi havazás sem, kis eséllyel.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.