Holnap havazás, aztán ónoseső

Mozgalmas időjárás előtt állunk. Szerdán többfelé havazhat, majd a melegedés miatt egyre inkább havaseső, ónoseső várható.

Szerdán dél felöl ismét egy mediterrán ciklon éri el hazánkat és többfelé várható havazás, ám jelentős mennyiségre ezúttal nem kell számítani. A jelenlegi számítások szerint a nyugati, valamint a déli megyékben kell a legtöbb hóra számítani, ám a friss hóréteg vastagsága itt sem fogja az 5 cm meghaladni. Másutt is számítani kell havazásra, de maximum lepel-5 cm friss hórétegre van esély.

Csütörtökön is marad a borult időjárás, ám a magasban intenzíven melegszik majd a hőmérséklet. Délután újabb csapadékmező ér el minket, ám a melegedés miatt a csapadék egyre többfelé vált át majd havasesőbe, ónosesőbe, esőbe. A csapadék területi eloszlása és a halmazállapot igen bizonytalan, de igen kedvezőtlen útviszonyokra kell számítani. A legtöbb csapadékra az északi és nyugati, míg legkevesebbre a délkeleti megyékben élők számíthatnak.

Péntek reggel még lehet csapadék, majd fokozatosan vékonyodik a felhőzet és átmeneti csapadékszünet várható, amely szombaton is kitart. Vasárnap aztán újabb vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás.

A hőmérséklet fokozatosan emelkedik majd, a reggeli fagyok mérséklődnek, de még megmaradnak, reggelente -9 -3 C fok várható majd, napközben pedig -2 +2 C fok körül alakulnak a csúcsértékek. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.