Hidegfront vet véget a hőségnek, heves zivatar is lehet

Ma délután hidegfront érkezik, utána tartósan mérséklődik a hőség, a hidegfrontot hevesebb zivatarok is kísérhetik.

Csütörtökön még napsütéssel indul a nap, és tovább folytatódik a hőség. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki a meleg miatt, a déli és középső megyékre. A nappali csúcsértékek 28-34 C fok körül alakulnak majd.

Késő délután és az esti órákban azonban elér minket az a hidegfront, amely véget vet a hőségnek. Hatására először az észak-nyugati országrészben, majd az Északi-középhegység területén is megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan záporok-zivatarok alakulnak ki.

A jelenlegi számítások szerint kevés helyen várható zivatar, de a kialakuló zivatarok hevesek is lehetnek, amit erős kifutószél (80-100km/óra), nagyobb jégméret, és néhol felhőszakadás is kísérhet. Országos átlagban azonban nem várható jelentős csapadék.

Pénteken a déli-délkeleti megyékben még lehet zápor-zivatar a reggeli órákban, majd itt is csökken a hőmérséklet. A gomolyfelhők mellett napsütésre is számíthatunk, de mérséklődik a meleg 25-29 C fok várható napközben.

Szombaton is több órás napsütésre készülhetünk, csak nyugaton és északon alakulhat ki szórványosan zápor esetleg zivatar a délutáni órákban. 23-28 C fokra számíthatunk napközben.

Vasárnap délnyugaton több felhő lesz, elszórtan csapadék is várható, északkelet felé haladva csökken a felhőzet, ott napsütésre is számíthatunk 22-27 C fok várható.

A jövő héten folytatódik a 20-26 C fok körüli kellemes nyári idő, és némileg növekszik a csapadék esélye is.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.