Hidegfront és viharos szél szakítja fel a ködöt!

erős szel

Délelőtt még marad a borús idő, de délután hidegfront érkezik viharos széllel!

Szürke, eső napok vannak mögöttünk, de már csak fél napi. Hétfőn eleinte főleg északon borult, ködös lesz az időjárás, Északkeleten még eső, kisebb ónos eső is várható.

Majd napközben dél felől fokozatosan megélénkül, majd megerősödik a szél. A délutáni órákban a déli megyékben már viharos széllökéseket is várhatunk, akár 70 km/órás széllökések is lehetnek. Ezzel párhuzamosan a déli megyékben egyre jobban felszakadozik majd a felhőzet is.

Az északi megyékben eleinte marad a köd, majd itt is egyre erősebb lesz a szél, és elkezdődik a felhőzet felszakadozása. Az Országos Meteorológia Szolgálat több megyére is kiadta a citromsárga figyelmeztetést az erős szél miatt.

Késő délután aztán egy hidegfront érkezik, amelyet többfelé kísér majd záporeső, sőt a déli megyékben zivatar is kialakulhat. Jelentős esőre nem számíthatunk, de a front kitisztítja a Kárpát-medence párás levegőjét. A szél az eddigi déli irányból északnyugatira fordul majd.

Enyhe lesz az időjárás, a párás területeken 4-8, a déli megyékben 10-14 C fok is lehet, szinte tavaszias hőmérséklet várható itt.
A hidegfront nem hoz igazi lehűlés, kedden még enyhe lesz az időjárás 5-1 C fokra számíthatunk, és rövid napsütéses időszakok is lehetnek majd futó záporokkal. Szerdán is marad a megszokottnál enyhébb időjárás, pár néhány fokkal már hűvösebb lesz 4-9 C fokra számíthatunk.

Visszatér a tél!

Csütörtökön aztán ismét minden megváltozik időjárásunkban erős lehűlés kezdődik, csapadékkal, eleinte esővel, majd egyre inkább hóval. A részletekről a holnapi napon írunk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.